figure figure

Husker du det allermest irriterende ved din barndoms snorkeltur?

Skrevet af: Anne Larsen

Hvis du har et barn, der er glad for vand, så kan du sikkert forlænge vandlegen i flere timer ved at flytte den delvist under overfladen. For selvom Kattegat og Vesterhavet ikke ligefrem er Thailands krystalklare vand, så er der (særligt) på sommerdage meget klart vand og masser af liv under overfladen.

Og lad os være realistiske – i Danmark får de nok kun snorklet (udendørs) om sommeren. Til gengæld er der masser af krabber og småfisk at se på de danske strande og er de heldige kan de se en torsk eller en fladfisk.

Hvis du selv husker tilbage på din barndom og dine snorkeloplevelse, så husker du måske et virkeligt irriterende element ved snorklingen:

En utæt maske.

En utæt maske var irriterende, men der var noget, der var endnu mere irriterende.

Hvis du havde en utæt maske, mens dine venner slet ikke havde problemet og bare havde det mega sjovt under vandet.

Men hvordan sikrer man sig så mod at ende med et snorkelsæt, hvor masken er utæt?

For når først man står på stranden med håndklæder, kolde sodavand og sandwich med sand i, så vender man jo ikke tilbage til butikken og får dem byttet.

Her får du de bedste tip til at dine børn får en god oplevelse under overfladen.

Først og fremmest er det vigtigt, du køber et snorkelsæt af god kvalitet. De kan fåes enormt billige – ligesom alt andet. Men hvor det ikke gør så meget at et viskestykke er lidt skævt, fordi det er billigt, så er selv den mindste lille utæthed i en dykkermaske jo fatal for snorkeloplevelsen. Så lige præcis med snorkelsæt skal du altså ofre de 100-200,- kroner ekstra og få et snorkelsæt i en ordentlig kvalitet. Vil du købe dem online, så du er klar til strandoplevelserne, så har de ved Faktorfobi kun snorkelsæt til børn af en høj kvalitet fra mærkerne Mares og Beco-Sealife, der har mange års erfaring med at producere hhv. dykkerudstyr og svømmeudstyr.

Et snorkelsæt af høj kvalitet har bedre samling mellem glas og gummi/ silikone. Dermed risikerer du ikke, der er læk dér og eneste udfordring er så om den passer ordentligt.

For ofte er nakkeremmen ikke tilpasset ordentligt. Enten er den for løs eller for stram og på de billige snorkelsæt, kan det være enormt besværligt at få strammet nakkeremmen tilstrækkeligt og det resulterer ofte i en for løs rem. Det øger risikoen for et læk.

 

Sidst men ikke mindst, så skyldes vand i masken ofte, at der er sidder noget i klemme. Det er som regel den overskydende nakkerem eller langt hår. Så hvis der kommer vand i masken, når dit barn snorkler, så er det første, du skal tjekke, om der sidder langt hår imellem ansigtet og masken.

Det kan også være, at maskens silikone er bøjet, så den ikke sidder fladt mod ansigtet.

Et godt tip kan i øvrigt være, at have gjort ansigtet vådt, inden man sætter masken på. Undgå også at sætte fedtede fingre på indersiden af masken – det øger risikoen for at den dugger til.

Rigtig god snorkeltur.